22 tammikuuta, 2016

FL, USA: 16.12.15 - 8.1.16


Meillä oli ihana loma, ehdimme hyvin sekä levätä että seikkailla kivoissa paikoissa. Rannat oli nättejä, ilma lämmin ja ihmiset kivoja. Majoituimme Laurin vanhempien luona Lake Worthissa, ja oli kyllä ainutkertainen ja huippu mahdollisuus että opiskelijana pääsi lomailemaan melkein kuukauden Yhdysvalloissa! Tykkäsin Floridasta kyllä aivan kamalasti, kyllä sinne mielellään menisi uudestaankin. Voisin hyvin kuvitella asuvani siellä joskus tulevaisuudessa jonkin aikaa, jos siihen vain tilaisuus tulisi.

Kävimme myös mm. Miami Beachilla, Key Westissä ja Naplesissa. Miami Beachilla oltiin yksi yö; kierreltiin paikkoja, syötiin hyvin ja 
vietettiin hauska ilta. Seuraavana päivänä lähdettiin ajamaan Floridan eteläisimpään paikkaan, Key Westiin. Se reissu meni vähän niin ja näin. Ajomatkan Miamista piti kestää noin neljä tuntia, mutta meillä meni hirveiden ruuhkien takia yli seitsemän tuntia päästä perille, ja seuraavana päivänä oli syystä jos toisestakin vähän kärsivä meno.. Mutta kaunista oli silti, ja nähtiin auringonlasku ajaessamme saareen pitkää siltaa pitkin. Napleskin oli ihana, varsinkin sen pitkä ranta! Kaupunki sijaitsee Meksikonlahden puolella, ja sinne meni noin kolme tuntia ajaa Lake Worthista. Ajomatkan aikana näkyi ikkunasta pelkkää suoaluetta ja tiheää metsikköä. Mut kyllä yllätti se, miten autiota se eteläisen Floridan keskiosa on!

Floridassa oli nyt vissiin poikkeuksellisen lämpimät talvikelit, meillä oli koko loman ajan yli 20 astetta lämmintä, välillä jopa +30.  Viimeisellä viikolla tosin oli parina päivänä vähän viileämpi, +19. Eli shortseissa sai olla koko loman! Aurinko ei tosin muhun tarttunut samalla tavoin kuin keskellä kesää Etelä-Euroopassa, mutta sain kyllä silti ihan kivan rusketuksen pintaan. Oli kyllä aika karu paluu Suomeen 10. tammikuuta, Helsingissä oli silloin noin -15 astetta. Nyt oon silti taas tottunut pakkasiin täällä Pohjanmaalla ja arkikin on jo aika hyvin käynnistynyt! Tämän kevättalven ohjelmaan kuuluu kandin kirjoittamista, harkkapaikan hakua ja salilla käyntiin panostamista.
 

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Paljonko teidän lennot maksoi?:) Ja onkko miamissa yleisesti kallista? Esim ruokakaupoissa?

Matilda Mäkinen kirjoitti...

Lennot Floridaan ja takaisin maksoi n. 650€, eli löydettiin aika edulliset! Miamissa oli aika kallista ruokakaupoissa yms.. Mutta pienemmissä paikoissa, esim siellä Lake Worthissa, oli paljon halvempaa ruoka ja muut :)